(0)

QUMESHTI

Nëse nuk keni dëgjuar për qumështin e gomaricës tani do të ishte koha e duhur për të mësuar gjithçka rreth tij.

Vlerat e qumështit

Përdorimi i qumështit të gomaricës nga njerëzit, si ushqim apo për qëllime kozmetike ka qenë popullor që nga antikiteti egjiptian.

Qumështi i gomaricës përdoret si zëvendësues për qumështin e gjirit për shkak të përmbajtjes së laktozës, proteinave, mineraleve dhe përmbajtjes së acideve yndyror omega-3 dhe omega-6. Qumështi i gomaricës përmban komponent që përmirësojnë imunitetin (në veçanti lizozim dhe lactoferrin) për të ndihmuar në mbrojtjen e foshnjave nga infeksionet dhe sëmundjet.

Benefitet e qumështit të gomaricës

 • Forcon sistemin imunitar
 • Parandalon sëmundjet kardiovaskulare
 • Ndikon në forcimin e kockave
 • Ndikon në densitetin të kockave
 • Parandalon atherosclerosin
 • Ka përbërje të ngjashme me qumështin e gjirit
 • Përman 60 herë vitamin C në krahasim me qumështin e lopës
 • Tretet lehtë
 • Ndikon në balancimin e microflora-ve të zorrëve
 • Favorizon rritjen e baktereve të mira në florën e zorrëve të sistemit të tretjes
 • Ndikon ne funksionin e mëlçisë
 • Redukton mundësitë e inflamacionit gastroenterologjike
 • Nuk shkakton alergji
 • I përshtashëm për diabetiket
 • I përshtashëm për alergjitë e lëkurës
 • Ringjallëron lëkurën
 • Parandalon plakjen
 • Redukton rrudhat
 • Redukton aknet në fytyrë
 • Përmban omega 3 & 6
Porosite